Takläggare Ekerö

När du vill att taket ska hålla länge

Takläggare

PLÅT - ETT HÅLLBART OCH SNYGGT TAKMATERIAL

Plåttak kan vara så mycket mer än de typiska korrugerade skivorna i storformat som man ofta ser på industribyggnader. Faktum är att dagens plåttak finns i en mängd olika utföranden som passar på byggnader av varierande stil.

Plåt är ett utmärkt material att lägga på tak då det är mycket hållbart och så gott som underhållsfritt. Det är lätt så man kan ofta spara sig jobbet med att förstärka takstolar och andra underliggande skikt.

Din takläggare för plåttak i klassisk stil

Äldre byggnader från sekelskiftet kring år 1900 byggdes gärna med plåttak, oavsett om det handlade om en villa med snickarglädje eller ett toppmodernt stadshus med hiss och elektricitet. Här la man vanligtvis längsgående takplåt med spontskarv. Högsta mode var att lägga koppartak som fick ärga och bli snyggt grågröna eller målade plåttak i svart eller rött.

Denna typ av tak passar även mycket bra på moderna hus och ger dem ett unikt utseende. Dagens plåtmaterial är hållbara och ger ett vattentätt tak som håller i årtionden utan minsta underhåll. När det väl behövs underhåll brukar det endast bestå av rengöring och en ommålning. I övrigt håller denna typ av tak otroligt länge.

Plåttak som imiterar tegel.

Något som har kommit på modet de senaste åren är plåttak som imiterar tegel. Materialet kallas även för plegel av just den anledningen. Här fäster man alltså takplåtar som ser ut som tegelpannor, men installationen går givetvis mycket snabbare då man skruvar fast större sektioner. På håll är det svårt att se skillnad på ett tag av plegel och ett tegeltak. Fördelarna med plåttaket är att underhållsbehovet är minimalt och att det är lättare. Kostnaden är också en faktor som gör att många hellre väljer ett plåttak än traditionellt tegel.

Ditt hus förtjänar det allra bästa. Med ett kvalitetstak från oss kan du känna dig trygg!